Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες

Ανακοινώσεις προς φοιτητές

Στην ιστοσελίδα αυτή αναρτώνται ανακοινώσεις που αφορούν τη φοιτητική κοινότητα, σχετικά με τα προγράμματα σπουδών (προπτυχιακό και μεταπτυχιακά), υποτροφίες, καθώς και ανακοινώσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.

Ανακοίνωση παράτασης υποβολής ενστάσεων για τη σίτιση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (από το Τμήμα Φοιτητικών Θεμάτων)
Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η υποβολή ενστάσεων για δωρεάν σίτιση  για το ακαδημαϊκό έτος 2018/19 για όλα τα έτη.
Ενστάσεις, αιτήσεις-θεραπείας μπορούν να υποβληθούν μέσα στο διάστημα από 01/11/2018 έως και την Παρασκευή 16/11/2018. (σφραγίδα ταχυδρομείου, στην διεύθυνση Βασιλέως Κων/νου 21 Ναύπλιο 21100).
Μετά την οριζόμενη προθεσμία καμία ένσταση δεν θα γίνεται δεκτή.

Ανακοίνωση σε μορφή PDF

Ανακοίνωση για μετεγγραφές ακαδ. έτους 2018-19

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2018-2019

 

Παρακαλούνται οι επιτυχόντες με μετεγγραφή στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, να καταθέσουν στη Γραμματεία του Τμήματος οι ίδιοι ή άλλο εξουσιοδοτούμενο άτομο, από Δευτέρα 19/11/2018 έως Παρασκευή 23/11/2018 τα απαραίτητα δικαιολογητικά που δεσμεύτηκαν με την αίτησή τους, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Επιπροσθέτως θα πρέπει να καταθέσουν:

1.Ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής

2.Βεβαίωση εγγραφής από το Τμήμα προέλευσης

3.Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

4.Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

5.Έγγραφο που να δηλώνεται το ΑΜΚΑ του φοιτητή.

Η κατάθεση του πιστοποιητικού διαγραφής από την σχολή προέλευσης θα κατατεθεί μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών.

 

(Ανακοίνωση σε μορφή PDF)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

 

Σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν σίτιση, για το ακαδημαϊκό έτος 2018/19, για τους φοιτητές από μετεγγραφή, για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές που εγράφησαν μετά το τέλος της λήξης των εγγραφών, για τις ειδικές κατηγορίες εισαγομένων Αθλητών και όλους όσους εγράφησαν στο τμήμα τους μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων σίτισης, θα ξεκινήσει την Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2018 και θα λήξει την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2018

Προσοχή: Όλες οι αιτήσεις γίνονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής στη σελίδα: https://merimna.uop.gr/sitisi/login.php (είσοδος από την κεντρική σελίδα) κατόπιν  θα εκτυπώνονται -εφ’ όσον έχει προηγηθεί η οριστική υποβολή τους στο σύστημα- και θα αποστέλλονται μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (δείτε κεντρική σελίδα) ταχυδρομικώς, στη Διεύθυνση: Βασιλέως Κωνσταντίνου 21 και Τερζάκη, Ναύπλιο Τ.Κ. 21100 στο Τμήμα Φοιτητικών.

Σημ. εμπρόθεσμες αιτήσεις ορίζονται μόνο οι αιτήσεις που έχουν αποσταλεί ή  κατατεθεί μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην παραπάνω διεύθυνση έως και την καταληκτική ημερομηνία που ορίζει η σχετική ανακοίνωση της φοιτητικής μέριμνας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι εμπρόθεσμες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μόνο  ηλεκτρονικά. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ιστοσελίδα: http://www.uop.gr 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ.:   27520 96125, 96130, Fax:27520 96128

Δ/νση: Βασιλέως Κωνσταντίνου 21 Τ.κ. 21100 Ναύπλιο

 

Ανακοίνωση σε μορφή PDF

ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΈΤΟΥΣ 2018-2019

ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΈΤΟΥΣ 2018-2019

 

Η γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ανακοινώνει ότι οι ηλεκτρονικές δηλώσεις μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 θα πραγματοποιούνται από τις 12 Νοεμβρίου έως και τις 25 Νοεμβρίου 2018, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-secretary.uop.gr/unistudent/

Η δήλωση μαθημάτων είναι υποχρεωτική για όλους τους φοιτητές ανεξαρτήτως έτους σπουδών και πραγματοποιείται ΜΟΝΟ κατά τις παραπάνω ημερομηνίες.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι δηλώσεις μαθημάτων πρέπει να συμφωνούν με τις δηλώσεις συγγραμμάτων που θα πραγματοποιηθούν στον ΕΥΔΟΞΟ.


Από τη Γραμματεία του ΤμήματοςΤεχνικές Διευκρινίσεις για την Υποβολή της Δήλωσης

Η δήλωση μαθημάτων γίνεται στη διεύθυνση https://e-secretary.uop.gr/unistudent/ και είναι διαφορετική από την εγγραφή στο e-class. Η δήλωση καταχωρείται επιτυχώς ΜΟΝΟ εφόσον πατήσετε «ΑΠΟΣΤΟΛΗ». Σε αντίθετη περίπτωση, η δήλωση δεν καταχωρείται στο ηλεκτρονικό σύστημα και θεωρείται άκυρη. Σημειωτέον, καμία εκπρόθεσμη δήλωση δε γίνεται δεκτή από το σύστημα. Όποιος/α φοιτητής/τρια δε δηλώσει μαθήματα μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, δε μπορεί στη συνέχεια να εξεταστεί και να κατοχυρώσει βαθμολογία για το αντίστοιχο ακαδημαϊκό εξάμηνο, ούτε επίσης να προμηθευτεί δωρεάν συγγράμματα.
Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσής μαθημάτων, θα λάβετε αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό μήνυμα από το σύστημα, στο οποίο θα αναγράφονται τα μαθήματα που έχετε δηλώσει. Το μήνυμα θα παραδοθεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας κατά μέγιστο μία ώρα μετά την υποβολή της δήλωσης. Παρακαλείστε να αποθηκεύσετε και να μη διαγράψετε το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα. Σε περίπτωση που δε λάβετε το σχετικό μήνυμα και αφού ελέγξετε το φάκελο με την ανεπιθύμητη αλληλογραφία, επικοινωνήστε με τη γραμματεία του τμήματος για περαιτέρω ενέργειες και οδηγίες.

Aνακοίνωση υποβολής αιτήσεων για βεβαίωση περάτωσης σπουδών (Οκτώβριος 2018)

Η Γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών θα δέχεται αιτήσεις περάτωσης σπουδών καθημερινά, από Τετάρτη 24 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 02 Νοεμβρίου 2018.

Η βεβαίωση περάτωσης σπουδών θα χορηγηθεί από τη γραμματεία εντός 15 ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας των αιτήσεων. Όσοι ανακηρυχθούν πτυχιούχοι θα ορκιστούν στην επόμενη ορκωμοσία.

 

Οι φοιτητές πρέπει να υποβάλετε στη Γραμματεία :

 

1. Αίτηση χορήγησης βεβαίωσης περάτωσης σπουδών (http://dit.uop.gr/images/docs/bsc/dit-transitions-guide.pdf)

2. Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας

3. Συμπληρωμένο τον πίνακα αντιστοιχιών μαθημάτων που αντιστοιχεί στο Τμήμα και έτος εισαγωγής τους (http://dit.uop.gr/images/docs/bsc/dit-transitions-guide.pdf)

 

Όσον αφορά στη συμπλήρωση του πίνακα αντιστοιχιών μαθημάτων, στη στήλη με τίτλο «Επιλογή» θα αναγράψετε το μάθημα που έχετε επιλέξει βάσει του οδηγού σπουδών που ακολουθείτε, η οποία απαίτηση εμφαίνεται στην πρώτη στήλη του πίνακα (Μάθημα ΤΕΤΥ ή Μάθημα ΤΕΤΤ, ανάλογα με το τμήμα εισαγωγής σας). Στη στήλη με τίτλο «Εξετ. περίοδος» θα αναγράψετε την εξεταστική περίοδο στην οποία επιτύχατε στο μάθημα.

Εάν έχετε περάσει περισσότερα μαθήματα από τον αριθμό που προβλέπεται από τον οδηγό σπουδών που ακολουθείτε για τη λήψη πτυχίου, πρέπει να δηλώσετε ποια από αυτά δεν επιθυμείτε να ληφθούν υπ’ όψιν στον υπολογισμό του βαθμό πτυχίου. 

 

Σημείωση: Όσοι φοιτητές, που έχουν εισαχθεί στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, δηλαδή από το ακαδ. έτος 2013-2014, έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους για λήψη πτυχίου, θα ανακτήσουν την αίτησή τους στον σύνδεσμο: http://dit.uop.gr/index.php/el/dept-home-el?id=27

 

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν στη γραμματεία με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

 • Αυτοπροσώπως.
 • Μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου.
 • Με ταχυδρομική αποστολή (απλό ταχυδρομείο ή courier), στη διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Γραμματεία Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Ακαδημαϊκού Γ. Κ. Βλάχου

Τρίπολη Τ.Κ. 22100

 

Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις μέσω fax και email.

 

Από τη Γραμματεία

 

Τηλ. επικοινωνίας: 2710 372162, 2710 372167

 

(Ανακοίνωση σε μορφή pdf)

 

 

 

Ωρολόγιο πρόγραμμα χειμερινού εξαμήνου

Ανακοινώθηκε η έβδομη έκδοση (v7) του ωρολόγιου προγράμματος μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-19.

Ολοκλήρωση εγγραφών πρωτοετών φοιτητών-ταυτοποίηση και απόδοση κωδικών αναγνώρισης στους νεοεισαχθέντες φοιτητές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωστοποιούμε ότι η ταυτοποίηση και απόδοση κωδικών αναγνώρισης του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα από: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 έως και Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 στις 10:00-13:00.

Παρακαλούνται οι φοιτητές ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος να καταθέσει τα παρακάτω δικαιολογητικά προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους και να παραλάβουν τους προσωπικούς κωδικούς τους για την πρόσβαση τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου :

 • Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου 
 • Εκτυπωμένη αίτηση εγγραφής στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου
 • Δύο (2) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας  
 • Άλλο τίτλο σπουδών (Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ)  στην περίπτωση που υπάρχει
 • Πιστοποιητικό που να αναγράφεται ο αριθμός μητρώου αρρένων
 • Σε περίπτωση καταχώρησης λάθος στοιχείων στην ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, έγγραφο με το ορθά καταχωρημένο στοιχείο(π.χ. έγγραφο ΑΜΚΑ)

Σε περίπτωση φοίτησης σε άλλο Τμήμα η διαγραφή θα πραγματοποιηθεί Υπηρεσιακά με βάση τη δήλωση του φοιτητή κατά την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής του. Εάν η διαγραφή έχει ζητηθεί ήδη από τον ίδιο τον φοιτητή θα πρέπει να κατατεθεί στη γραμματεία και η Βεβαίωση Διαγραφής

Όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τους ίδιους τους επιτυχόντες ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο. Εναλλακτικά με την αυτοπρόσωπη παρουσίαση στη Γραμματεία της Σχολής, τα παραπάνω δικαιολογητικά μπορούν να σταλούν και ταχυδρομικώς, στη διεύθυνση της γραμματείας τους τμήματος εισαγωγής.  Στην περίπτωση αυτή, η εκτυπωμένη αίτηση εγγραφής πρέπει να είναι επικυρωμένη με το γνήσιο της υπογραφής.

Σελίδα με χρήσιμους συνδέσμους των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e-Υπηρεσίες)

(Ανακοίνωση σε μορφή PDF)

Ημερομηνίες υποβολής αίτησης για δωρεάν σίτιση των νεοεισερχομένων φοιτητών ακαδ. έτους 2018-2019

Σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν σίτιση, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 των νεοεισερχομένων φοιτητών (πρώτου, δεύτερου τρίτου κύκλου και ειδικών κατηγοριών) ξεκινά τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 και λήγει την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018.
Παρακαλώ ακολουθήστε τις οδηγίες όπως έχουν αναρτηθεί στο http://foitmer.uop.gr/sitisi σχετικά με την υποβολή της αίτησης και την αποστολή δικαιολογητικών.

(Ανακοίνωση σε μορφή PDF)

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Έναρξη μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακ.έτους 2018-19
 2. Ανακοίνωση για παράταση προθεσμίας για δωρεάν σίτιση ακαδημαϊκού έτους 2018-19
 3. Υποβολή Αιτήσεων Δωρεάν Σίτισης Ακαδημαϊκού Έτους 2018-2019
 4. Δωρεάν Σίτιση σε πυρόπληκτους φοιτητές για το ακαδ. έτος 2018-19
 5. Aνακοίνωση υποβολής αιτήσεων για βεβαίωση περάτωσης σπουδών (Ιούλιος 2018)
 6. Ἑγκύκλιος για στεγαστικό επίδομα του ακ.έτους 2017-18
 7. Πρόγραμμα εξεταστικής εαρ./εξ. και επαν. εξετ. Σεπτ. 2017-18
 8. Ανακοίνωση ορκωμοσίας αποφοίτων του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
 9. Υποβολή Αιτήσεων Ανάληψης Πτυχιακής Εργασίας
 10. Παράταση Δηλώσεων Μαθημάτων Εαρ/Εξ. 2017-18
 11. Μεταγγραφές αδερφών προπτυχιακών φοιτητών των ΑΕΙ και ΑΕΑ ακαδ.έτους 2017-18
 12. Aνακοίνωση υποβολής αιτήσεων για βεβαίωση περάτωσης σπουδών (Μάρτιος 2018)
 13. Ωρολόγιο πρόγραμμα εαρινού εξαμήνου
 14. Αναθέσεις πτυχιακών εργασιών χ/εξ. 2017-18
 15. Πρόγραμμα εξεταστικής χειμερινού εξαμήνου ακ. έτους 2017-18
 16. Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης ΕΣΠΑ
 17. Μαθήματα κύκλου παιδαγωγικής και διδακτικής και Μεταβατικές διατάξεις
 18. Δήλωση μαθημάτων εμβόλιμης εξεταστικής χειμ. εξ. 2017-18
 19. Ημερομηνιά Διεξαγωγής Κατατακτηρίων Εξετάσεων ακ. έτους 2017-18
 20. Τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
 21. Υποβολή Αιτήσεων Ανάληψης Πτυχιακής Εργασίας
 22. Δηλώσεις μαθημάτων χ/εξ. 2017-18
 23. Ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη ανασφάλιστων φοιτητών – έκδοση Ε.Κ.Α.Α
 24. Aνακοίνωση υποβολής αιτήσεων για βεβαίωση περάτωσης σπουδών (Οκτώβριος 2017)

Υποκατηγορίες

 • Ανακοινώσεις υποτροφιών

  Στην ιστοσελίδα αυτή αναρτώνται ανακοινώσεις που αφορούν τη φοιτητική κοινότητα, σχετικά με υποτροφίες, κληροδοτήματα, και άλλα προγράμματα, όπως το Erasmus.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  8
 • Ανακοινώσεις προπτυχιακών

  Στην ιστοσελίδα αυτή αναρτώνται ανακοινώσεις που αφορούν τη φοιτητική κοινότητα, σχετικά με το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  66
 • Ανακοινώσεις μεταπτυχιακών

  Στην ιστοσελίδα αυτή αναρτώνται ανακοινώσεις που αφορούν τη φοιτητική κοινότητα, σχετικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  1
 • Ανακοινώσεις διδακτορικών

  Στην ιστοσελίδα αυτή αναρτώνται ανακοινώσεις που αφορούν υποψήφιους διδάκτορες και τη φοιτητική κοινότητα σχετικά με θέσεις υποψηφίων διδακτόρων.

  Καταμέτρηση Άρθρων:
  5

Ανακοινωσεις του τμηματος

Δείτε όλες τις ανακοινώσεις

Previous Next
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Ανακοίνωση ημερομηνιών εξέτασης των προς κατάταξη με κατατακτήριες εξετάσεις υποψηφίων στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Ανακοίνωση Κατατακτήριων Εξετάσεων Ακ. Έτους 2018-19

Οι υποψήφιοι για κατάταξη μέσω εξετάσεων στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρακαλούνται να προσέλθουν στην εξέταση των παρακάτω μαθημάτων στην αίθουσα διδασκαλίας Ι8, (Ισόγειο παλαιού κτιρίου-διεύθυνση Ακαδημαϊκού ΓΚ Βλάχου) στις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

 

 • Εισαγωγή στην Πληροφορική και στις Τηλεπικοινωνίες: 19 Δεκεμβρίου 2018/ 09:30-11:00 
 • Διακριτά Μαθηματικά: 19 Δεκεμβρίου 2018/11:30-13:00 
 • Προγραμματισμός Ι : 19 Δεκεμβρίου 2018/13:30-15:00

 

Η διάρκεια εξέτασης είναι ενενήντα (90) λεπτά ανά μάθημα. 

Παρακαλούνται οι εξεταζόμενοι προς κατάταξη φοιτητές να έχουν μαζί τους προς επίδειξη ταυτοποίησης την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο.

Εκ της γραμματείας του τμήματος

(Ανακοίνωση σε μορφή PDF)

 

Προκήρυξη εκλογής διευθυντή εργαστηρίου Κρυπτογραφείας και Ασφάλειας

Προκήρυξη εκλογής διευθυντή εργαστηρίου Κρυπτογραφείας και Ασφάλειας.

(Διαθέσιμη σε μορφή PDF)

Προκήρυξη διευθυντή εργαστηρίου Κρυπτογραφείας και Ασφάλειας

Προκήρυξη εκλογής διευθυντή εργαστηρίου Κρυπτογραφείας και Ασφάλειας του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν.4485/2017(ΦΕΚ 114/04-08-2017, τ.Α’), προκηρύσσουμε την εκλογή διευθυντή για το εργαστήριο Κρυπτογραφείας και Ασφάλειας του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τριετή θητεία

Αποτελέσματα Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής

Φέτος, για πρώτη φορά, έξι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής της WRO Hellas, o oποίος διοργανώνεται ήδη εδώ και 10 χρόνια. Ο διαγωνισμός διεξήχθη τον Ιούλιο του 2018 στο κλειστό αθλητικό στάδιο Γαλατσίου Αθηνών.

Η ομάδα του πανεπιστημίου μας διαγωνίστηκε παρουσιάζοντας έναν ρομποτικό μηχανισμό οργώματος και σποράς γεωργικών εκτάσεων. Στον διαγωνισμό αυτό η ομάδα μας κατέλαβε την πέμπτη (5η) θέση. Συγχαίρουμε τους φοιτητές μας και τους προπονητές τους για την επιτυχία τους αυτή και τους ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ - Απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας σε νέους επιστήμονες κατόχους διδακτορικού 2018-2019

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας από νέους επιστήμονες κατόχους διδακτορικού στο πλαίσιο της πράξης: «Απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας σε νέους επιστήμονες κατόχους διδακτορικού 2018-2019» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (διαθέσιμη στο: https://elke.uop.gr/?p=1876).

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, διαθέσιμη σε PDF (ορθή επανάληψη).

Αιτήσεις για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής


Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καλεί όσους ενδιαφέρονται να εκπονήσουν Διδακτορική Διατριβή στα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει το τμήμα, να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 25 Αυγούστου 2018, στη γραμματεία του τμήματος.
Η αίτηση υποβολής υποψηφιότητας για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Τμήματος στο e-έγγραφα. Ο ισχύων κανονισμός εκπόνησης διδακτορικών διατριβών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι διαθέσιμος εδώ.

Κατατακτήριες Εξετάσεις 2018-19

Ανακοίνωση Κατατακτήριων Εξετάσεων Ακ. Έτους 2018-19

Οι υποψήφιοι για κατάταξη μέσω εξετάσεων στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρακαλούνται να καταθέσουν στη γραμματεία του τμήματος, μεταξύ 1ης και 15ης Νοεμβρίου 2018, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση
 2. Αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών.
 3. Προκειμένου για πτυχιούχους εξωτερικού συνυποβάλλεται και βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) ή από το όργανο που έχει την αρμοδιότητα αναγνώρισης του τίτλου σπουδών.

Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι τα εξής:

 • Προγραμματισμός Ι
 • Διακριτά Μαθηματικά
 • Εισαγωγή στην Πληροφορική και στις Τηλεπικοινωνίες

Το ποσοστό των κατατάξεων των πτυχιούχων Πανεπιστημίου, ΤΕΙ ή ισοτίμων προς αυτά, ΑΣΠΑΙΤΕ, της Ελλάδος ή του εξωτερικού (αναγνωρισμένα από τον ΔΟΑΤΑΠ) καθώς και των κατόχων πτυχίων ανώτερων σχολών υπερδιετούς και διετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και άλλων Υπουργείων, ορίζεται σε ποσοστό 12% επί του αριθμού των εισακτέων ήτοι εικοσιτέσσερις (24) θέσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.

Η διάρκεια εξέτασης είναι ενενήντα (90) λεπτά ανά μάθημα.

Το πρόγραμμα τον εξετάσεων θα κοινοποιηθεί τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την ημερομηνία εξέτασης με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του τμήματος dit.uop.gr/el.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στα τηλέφωνα της γραμματείας του τμήματος 2710 372 163-4 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">'+addy_text89936+'<\/a>'; //--> .

Εκ της γραμματείας του τμήματος

(Ανακοίνωση σε μορφή PDF)

 

Ύλη και Βιβλιογραφία Εξεταζόμενων Μαθημάτων 

 

Διακριτά Μαθηματικά

 

 • Στοιχεία Λογικής & Θεωρίας Συνόλων: προτασιακή λογική, στοιχεία πρωτοβάθμιας λογικής, σύνολα, πράξεις συνόλων, πεπερασμένα και άπειρα σύνολα, πεπερασμένοι και άπειροι πληθάριθμοι. 
 • Τεχνικές Αποδείξεων: μαθηματική επαγωγή (καθώς και πλήρης επαγωγή, αρχή ελαχίστου στοιχείου), διαγωνιοποίηση, εις άτοπον απαγωγή. 
 • Σχέσεις και Συναρτήσεις: καρτεσιανό γινόμενο, διμελείς και n-μελείς σχέσεις, συναρτήσεις, μερικές διατάξεις και δικτυωτά, σχέσεις ισοδυναμίας και διαμερίσεις συνόλων. 
 • Στοιχεία Ανάλυσης Αλγορίθμων: ασυμπτωτική συμπεριφορά συναρτήσεων, χειρισμός ασυμπτωτικού συμβολισμού, η έννοια της πολυπλοκότητας αλγορίθμων. 
 • Βασική Συνδυαστική: κανόνες αθροίσματος και γινομένου, διατάξεις συνδυασμοί και οι επαναληπτικές εκδοχές τους, κατανομή σφαιρών σε κουτιά, αρχή εγκλεισμού-αποκλεισμού, αρχή του περιστερώνα, ειδικές ακολουθίες αριθμών. 
 • Στοιχεία Θεωρίας Γραφημάτων: βασικοί ορισμοί και εφαρμογές, πολυγραφήματα και βεβαρυμένα γραφήματα, μονοπάτια και κυκλώματα, γραφήματα Euler & Hamilton, επίπεδα γραφήματα, χρωματισμοί γραφημάτων, θεωρία ταιριάσματος (matching). 
 • Δένδρα: δένδρα και δένδρα με ρίζα, ποσοτικά στοιχεία και βασικά θεωρήματα. Δένδρα Δυαδικής Αναζήτησης. Εφαρμογή: προθεματικοί κώδικες, δένδρα Huffman. 
 • Γεννήτριες Συναρτήσεις: βασικοί ορισμοί και παραδείγματα, πράξεις, εφαρμογές στη συνδυαστική, εκθετική γεννήτρια συνάρτηση και εφαρμογές. 
 • Αναδρομικές Σχέσεις: παραδείγματα αναδρομικών σχέσεων, αναδρομικές σχέσεις και ανάλυση αναδρομικών αλγορίθμων, επίλυση γραμμικών αναδρομικών σχέσεων, μέθοδος της χαρακτηριστικής εξίσωσης, επίλυση με γεννήτριες συναρτήσεις. 

 

Προτεινόμενη Βιβλιογραφία: 

 • C. L. Liu: Στοιχεία Διακριτών Μαθηματικών, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης 
 • Kenneth H. Rosen. Διακριτά Μαθηματικά και Εφαρμογές τους (έβδομη έκδοση), Εκδόσεις Τζιόλα , 2014 
 • Susanna S. Epp. Διακριτά Μαθηματικά με Εφαρμογές, Εκδόσεις Κλειδάριθμος, 2004 

 

 

 

 

Εισαγωγή στην Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες

Κεφάλαιο

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, 

Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 13955, Έκδοση: 2η/2010, Συγγραφείς: BEHROUZ FOROUZAN, FIROUZ MOSHARRAF, ISBN: 978-960-461-366-3

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ: ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, 

Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 13957, Έκδοση: 10η/2009, 

Συγγραφείς: J. GLENN BROOKSHEAR, 

ISBN: 978-960-461-270-3

 

 

1.

 

Αριθμητικά συστήματα Αποθήκευση Δεδομένων

Κεφάλαιο 2

Κεφάλαιο 3

Κεφάλαιο 1

 

2.

 

Πράξεις.

Οργάνωση υπολογιστών.

Κεφάλαιο 4

Κεφάλαιο 5

Κεφάλαιο 2

 

3.

 

Λειτουργικά συστήματα

Κεφάλαιο 7

Κεφάλαιο 3

 

4.

 

Δίκτυα υπολογιστών και Διαδίκτυο

Κεφάλαιο 6

Κεφάλαιο 4

 

5.

 

Αλγόριθμοι

Κεφάλαιο 8

Κεφάλαιο 5

 

6.

 

Γλώσσες Προγραμματισμού

Κεφάλαιο 9

Κεφάλαιο 6

 

7.

 

Αφαίρεση δεδομένων

Κεφάλαιο 11

Κεφάλαιο 12

Κεφάλαιο 8

 

 

Προγραμματισμός Ι

 

 • Τύποι Δεδομένων και Μεταβλητές στη C 
 • Εντολές Εισόδου/Εξόδου (οι συναρτήσεις scanf() και printf()) 
 • Τελεστές 
 • Έλεγχος Προγράμματος (εντολές if, if – else, switch) 
 • Επαναληπτικοί Βρόχοι (εντολές for, while, do-while, goto) 
 • Πίνακες (μονοδιάστατοι και διδιάστατοι) 
 • Αλφαριθμητικά 
 • Δείκτες 
 • Συναρτήσεις 
 • Αναζήτηση και Ταξινόμηση Πινάκων 
 • Δομές και Ενώσεις 
 • Διαχείριση Μνήμης 
 • Αρχεία (κειμένου και δυαδικά) 

 

Προτεινόμενη Βιβλιογραφία: 

 

 • "C: Από τη Θεωρία στην Εφαρμογή", Γ.Σ. Τσελίκης, Ν.Δ. Τσελίκας, (αυτοέκδοση), ISBN: 978-960-93-1961-4, 2012 (Β' Έκδοση). 
 • "Πλήρες εγχειρίδιο της C", Aitken, Jones, 6η έκδοση, Εκδόσεις Μ. Γκιούρδας, ISBN: 978-960-512-491-5, 2006. 
 • "Η γλώσσα προγραμματισμού C", B. Kernighan, D. Ritchie, 2η Έκδοση, Εκδόσεις Κλειδάριθμος, ISBN: 978-960-461-132-4, 2008. 
 • "C Προγραμματισμός", H. Deitel & P. Deitel, 5η έκδοση, Εκδόσεις Α. Γκιούρδας, ISBN: 978-960-512-590-5, 2010. 
 • "Οδηγός της C", H. Schildt, 3η έκδοση, Εκδόσεις Α. Γκιούρδας, ISBN: 978-960-512-228-7, 2000. 
 • "C Programming – A Modern Approach", K. King, Norton & Company, 1996. 
 • "C: A Reference Manual", S. P. Harbison & G. L. Steele, 5th edition, Prentice Hall, 2002. 

 

Ανακοινωσεις προς φοιτητες

Δείτε όλες τις ανακοινώσεις

Previous Next
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Ανακοίνωση παράτασης υποβολής ενστάσεων για τη σίτιση

Πεμ, 15 Νοε 2018, 15:17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (από το Τμήμα Φοιτητικών Θεμάτων)Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η υποβολή ενστάσεων για...
Ανακοίνωση για μετεγγραφές ακαδ. έτους 2018-19

Τετ, 14 Νοε 2018, 10:06

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2018-2019   Παρακαλούνται οι επιτυχόντες με μετεγγραφή στο τμήμα Πληροφορικής και...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Τρι, 06 Νοε 2018, 17:04

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ...
ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΈΤΟΥΣ 2018-2019

Τρι, 06 Νοε 2018, 16:52

ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΈΤΟΥΣ 2018-2019   Η γραμματεία του Τμήματος...
Aνακοίνωση υποβολής αιτήσεων για βεβαίωση περάτωσης σπουδών (Οκτώβριος 2018)

Δευ, 22 Οκτ 2018, 16:00

Η Γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών θα δέχεται αιτήσεις περάτωσης σπουδών...
Ωρολόγιο πρόγραμμα χειμερινού εξαμήνου

Κυρ, 14 Οκτ 2018, 14:58

Ανακοινώθηκε η έβδομη έκδοση (v7) του ωρολόγιου προγράμματος μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο του...
Ολοκλήρωση εγγραφών πρωτοετών φοιτητών-ταυτοποίηση και απόδοση κωδικών αναγνώρισης στους νεοεισαχθέντες φοιτητές

Πεμ, 20 Σεπ 2018, 11:32

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας γνωστοποιούμε ότι η ταυτοποίηση και απόδοση κωδικών αναγνώρισης του τμήματος Πληροφορικής...
Ημερομηνίες υποβολής αίτησης για δωρεάν σίτιση των νεοεισερχομένων φοιτητών ακαδ. έτους 2018-2019

Πεμ, 20 Σεπ 2018, 09:31

Σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν σίτιση, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 των...