Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες

ΠΜΣ στην επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών

Επικοινωνία

Π.Μ.Σ. στην επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών
Ακαδημαϊκού Γ.Κ. Βλάχου
22100, Τρίπολη

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 2710372164
Fax: 2710372160
Υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης: κα. Τσαφαρά Αφροδίτη
Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών: Τετάρτη & Πέμπτη, 15:00-18:00

Το ΠΜΣ απευθύνεται σε αποφοίτους Τμημάτων Α.Ε.Ι. Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών καθώς και Τμημάτων Τ.Ε.Ι. με ουσιώδη συνάφεια αντικειμένου προς το αντικείμενο του Π.Μ.Σ., οι οποίοι επιθυμούν να εξειδικευτούν σε συγκεκριμένα ερευνητικά θέματα αιχμής και να θέσουν τις βάσεις για την περαιτέρω ερευνητική τους ενασχόληση με την επιστήμη των υπολογιστών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές του Π.Μ.Σ. θα κληθούν να μελετήσουν ερευνητικά ζητήματα, να πειραματιστούν, να αναλύσουν και να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα των πειραμάτων τους. Πολλοί απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. συνεχίζουν την ερευνητική τους πορεία με εγγραφή σε πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών.

Στους στόχους του Π.Μ.Σ. συμπεριλαμβάνουμε την παροχή στους φοιτητές την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τις πλέον πρόσφατες και καινοτόμες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στην επιστήμη των υπολογιστών. Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία παρέχουμε στους φοιτητές τα κατάλληλα εφόδια γνώσεων και δεξιοτήτων για να εξελιχθούν σε ικανούς επιστήμονες και επαγγελματίες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση –πέρα από τη μετάδοση της γνώσης – στην ανάπτυξη της κρίσης, της ερευνητικής διαίσθησης και της ικανότητας των φοιτητών να παρακολουθούν και να αφομοιώνουν τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στην επιστήμη των υπολογιστών.

Για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς, στο Π.Μ.Σ. εστιάζουμε στο να εμπνεύσουμε τους φοιτητές σε σχέση με τα θέματα που επέλεξαν να σπουδάσουν και να δημιουργήσουμε γι’ αυτούς μία ενδιαφέρουσα και γόνιμη μαθησιακή εμπειρία.

Διάρκεια Σπουδών

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. είναι τρία (3) εξάμηνα εκ των οποίων τα δύο αφορούν παρακολούθηση μαθημάτων και το τρίτο την εκπόνηση της μεταπτυχιακής εργασίας. Η μέγιστη χρονική διάρκεια μπορεί να φτάσει τα πέντε (5) εξάμηνα.

Κατηγορίες Πτυχιούχων και Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων

Στο Μ.Δ.Ε. δεκτοί γίνονται πτυχιούχοι Τμημάτων Α.Ε.Ι. Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών της ημεδαπής, πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και Τμημάτων Τ.Ε.Ι. Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Ε.Φ.) ή τμημάτων Τ.Ε.Ι. με ουσιώδη συνάφεια αντικειμένου προς το αντικείμενο του Π.Μ.Σ.

Ο αριθμός των κατ’ έτος εισακτέων στο Πρόγραμμα ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε σαράντα (40). Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 στο Π.Μ.Σ. θα γίνουν δεκτοί συνολικά κατά μέγιστον σαράντα (40) μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναφέρονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή αιτήσεων στο Μ.Δ.Ε που μπορείτε να κατεβάσετε από τους συνδέσμους στη συνέχεια της σελίδας. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας θα υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του ιστοχώρου https://apply-comp.uop.gr .

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το Μ.Δ.Ε. είναι η Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017.

Δίδακτρα

Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 1.600€ για το σύνολο της διάρκειας φοίτησης. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε τρεις (3) δόσεις, στην αρχή του κάθε εξαμήνου από τα τρία πρώτα εξάμηνα φοίτησης. Το ύψος των δόσεων για τα δύο πρώτα εξάμηνα ορίζεται σε 550€, ενώ το ποσό της τρίτης δόσης ορίζεται σε 500€. 

Το Π.Μ.Σ. δύναται να χορηγήσει μέχρι 5 υποτροφίες κατ’ έτος σε νεοεισαχθέντες φοιτητές. Το πλήθος των υποτροφιών καθορίζεται με απόφαση της Σ.Ε. του Π.Μ.Σ. Οι υποτροφίες χορηγούνται σε επιτυχόντες που έχουν ελάχιστο βαθμό πτυχίου 7,5 (επτά και μισό), ενώ σε περίπτωση που το πλήθος των διαθέσιμων υποτροφιών υπολείπεται του αριθμού των εισαχθέντων με βαθμό πτυχίου 7,5, τότε διενεργούνται γραπτές εξετάσεις μεταξύ των υποψηφίων που πληρούν την προϋπόθεση του βαθμού πτυχίου και έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν σε γραπτή εξέταση προς διεκδίκηση της υποτροφίας. Τα μαθήματα των γραπτών εξετάσεων και η ύλη στην οποία θα γίνει γραπτή εξέταση καθορίζονται με απόφαση της Σ.Ε. του Π.Μ.Σ.

Προϋποθέσεις Απονομής Διπλώματος

Για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης απαιτείται:

  1. Εκπλήρωση των απαιτήσεων συμπλήρωσης του γνωστικού υπόβαθρου μέσω επιτυχούς παρακολούθησης συγκεκριμένων προπτυχιακών μαθημάτων, όπως αυτό έχει τυχόν ορισθεί με απόφαση της ΓΣΕΣ.
  2. Συμπλήρωση 30 τουλάχιστον μονάδων ECTS σε κάθε εξάμηνο.
  3. Επιτυχής εξέταση στον απαραίτητο αριθμό μαθημάτων.
  4. Εκπόνηση και επιτυχής παρουσίαση διπλωματικής εργασίας.
  5. Πλήρης εξόφληση των διδάκτρων που προβλέπονται στον κανονισμό του Π.Μ.Σ.

Οδηγός Σπουδών

Για τον οδηγό σπουδών και τις περιγραφές μαθημάτων του Π.Μ.Σ. ανατρέξτε στον παρόντα σύνδεσμο (PDF αρχείο PDF, 700ΚΒ).

Ωρολόγιο Πρόγραμμα (Χειμερινό Εξάμηνο 2016-17)

Για το ωρολόγιο πρόγραμμα του Χειμερινού Εξαμήνου 2016-17 ανατρέξτε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Επιτροπή Μεταπτυχιακού Προγράμματος

Σχετικοί Σύνδεσμοι